Liturgijska grupa

Liturgijska grupaLiturgijska grupa u našoj župi okuplja se subotom od 11 do 12:30 sati. Mi smo grupa učenika od 5. do 8. razreda. Voditeljica nam je s. Matea Subašić. Naš rad i druženja odvijaju se uglavnom spontano, u duhu jednostavnosti i otvorenosti. Kroz različite aktivnosti i teme, nastojimo se bolje upoznati, otkrivati talente jedni drugih i, naravno, obogatiti duhovni i vjernički život naše župe.
Prigodom posebnih liturgijskih slavlja i blagdana pripremamo različite programe: recitale, igrokaze, liturgijska čitanja u crkvi, uređenje panoa i plakata te molitvu krunice kroz svibanjske i listopadske pobožnosti, izrade prigodnih uskrsnih čestitki, meditacije itd.
Prošle godine članovi su naše grupe posjetili i starije i nemoćne osobe naše župe poklonivši im prigodne darove od prihoda prodaje uskrsnih čestitki te toplom riječi i druženjem učinili da i njima Uskrs bude ljepši i blagoslovljeniji.
Osim što djelujemo u župi, naš rad vezan je i uz školu kroz različite aktivnosti od kojih je posebno važno natjecanje iz vjeronauka – Makova vjeronaučna olimpijada. Tijekom protekle 3 godine osvajali smo 5. mjesto na županijskim natjecanjima. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila sv. Franjo Asiški u izgradnji Crkve. Nadamo se da će nas sv. Franjo zagovarati i nadahnjivati i u našim daljnjim nastojanjima i aktivnostima. Svakodnevno ćemo zato moliti kao i on: “Svevišnji, slavni Bože, prosvijetli tamu našega srca i podaj nam ispravnu vjeru, sigurno ufanje i savršenu ljubav, smisao i spoznaju. Gospodine, da izvršimo tvoju svetu i istinsku volju”.